بخش اول ) قانون مالیات بر ارزش افزوده
جرایم ارزش افزوده طبق ماده ۲۲ و ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده که دانستن آن برای هر فعال اقتصادی مفید و لازم می باشد /
ماده ۲۲ : مؤدیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون ویا در صورت تخلف از مقررات این قانون، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق وجریمه تأخیر، مشمول جریمه ای به شرح زیر خواهند بود:
🔹۱- عدم ثبت نام مؤدیان در مهلت مقرر معادل هفتاد وپنج درصد (۷۵%) مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نامه یا شناسایی حسب مورد.
🔹۲- عدم صدور صورتحساب معادل یک برابر مالیات متعلق.
🔹۳- عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب معادل یک برابر مابه التفاوت مالیات متعلق.
🔹۴- عدم درج وتکمیل اطلاعات صورتحساب طبق نمونه اعلام شده معادل بیست وپنج درصد (۲۵%) مالیات متعلق.
🔹۵- عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد حسب مورد، معادل پنجاه درصد (۵۰%) مالیات متعلق.
🔹۶- عدم ارائه دفاتر یا اسناد ومدارک حسب مورد معادل بیست وپنج درصد (۲۵%) مالیات متعلق.
ماده ۲۳ : تأخیر در پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون در مواعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای به میزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده ومدت تأخیر خواهد بود.
*****************************************************************************************************************************************
بخش دوم ) آیین نامه اجرایی تبصره (۲) ماده (۱۶۹) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم
…
ت) سامانه صندوق فروش : سامانه ای اعم از صندوق فروش یا رایانه یا نرم افزار کاربردی ، شامل سخت افزار و نرم افزار با امکان اتصال به سامانه سازمان که قابلیت لازم برای ثبت اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات واحد کسب و کار را دارد. ای ن سامانه براساس استانداردهای نرم افزاری و سخت افزاری که توسط سازمان و با همکاری وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنعت ، معدن و تجارت تعیین می شود طراحی و مدیریت می گردد. این استانداردها شامل ضمیمه هایی است که پیاده سازی اطلاعات را در محیط های سیستم عامل های مختلف فراهم می نماید.
….
ماده ۱۷ – اشخاصی که مطابق ماده (۱۲۱) قانون پنجم توسعه و با هماهنگی وزارت صنعت ، معدن و تجارت ،اتاق اصناف ایران و براساس اولویت های تعیین شده سازمان برای نصب و استفاده از سامانه صندوق فروش در سال های ۱۳۹۲ ، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ فراخوان شده اند همچنان ملزم به استفاده از سامانه یاد شده می باشند . همچنین اشخاص مذکور مکلفند تا پایان دی ماه ۱۳۹۶ مطابق ماده (۴) این آیین نامه نسبت به ثبت درخواست تخصیص شناسه سامانه صندوق فروش در درگاه عملیات الکترونیکی سازمان اقدام نمایند و از ابتداس سال ۱۳۹۷ مشمول مقررات این آیین نامه خواهند بود.
توجه :
۱- استفاده از سامانه صندوق مکانیزه تحت شرایطی شامل معافیت ها یا کسور مالیاتی فراوانی خواهد شد.
۲- اصناف موبایل ، املاک ، طلا و … از اصناف تحت پوشش قوانین ذکر شده می باشند. تمامی این اصناف می توانند با استفاده از نرم افزارهای شرکت رهرو سیستم شرق ضمن رفع نیاز حسابداری خود از معافیت ها و کسور مالیاتی مورد نظر بهره مند گردند.
۳- نمونه ای از فرم ثبت صندوق مکانیزه و دریافت شناسه یکتا برای آن